avaa valikko

Vastuullinen yritystoiminta 

Useat yritykset kuvailevat olevansa vastuullisia toimijoita. Moni kuitenkin pohtii sitä, mitä vastuullinen yritystoiminta oikeasti tarkoittaa. Onko se sitä, että esimerkiksi tekstiilialalla vaatteet valmistetaan kierrätysmateriaaleista? Tämä on kiistämättä yksi vastuullisuuteen yhdistetyistä toimintatavoista, mutta pelkästään se ei vielä tee yrityksestä vastuullista toimijaa. Vastuullisuus on paljon muutakin. Ympäristövastuu on vain osa kokonaisuutta yhdessä esimerkiksi sosiaalisen ja yhteiskunnallisen vastuun kanssa. 

Yksi hyve ei kanna pitkälle 

Hiilijalanjäljen ja ympäristöystävällisyyden näkökulmasta parhaan mahdollisen vaatteen valinta vaatii tarkkaa tutkimista, jolloin nähdään, toimiiko yritys vastuullisesti, ympäristöystävällisesti ja eettisesti. Yhden yksityiskohdan sijasta optimaalista olisi siis keskittyä koko tuotanto- ja toimitusketjun toimintaan. Jos tuotetta markkinoidaan vain yhdellä hyveellä, voi piiloon jäädä monta tärkeää asiaa. Tuotteen tulee olla vastuullinen koko elinkaarensa ajan. 

Hiilineutraalit ja vastuulliset työvaatteet 

Mitä vastuullisuuden ja hiilineutraaliuden katsotaan olevan vaatealalla, se onkin jo moninaisempi kokonaisuus. Työvaatealalla ensimmäinen tarkasteltava asia on tuotteen elinkaaren pituus. Se vaikuttaa olennaisesti sekä työvaatteen hiilijalanjälkeen että vastuullisuuteen. Kestävistä materiaaleista hyvin tehty vaate kestää keskivertoisesti huomattavasti pidempään ja näin hiilijalanjälki ei myöskään kertaudu. 
 
Vaateteollisuuden ympäristöhaitat vähenevät merkittävästi, jos kaikki tuotannon vaiheet tehdään yhdessä paikassa. Kotimaisuus on nostanut entisestään päätään, eikä trendi ei ole tulevaisuudessa muuttumassa. Kotimaiselta työvaateyritykseltä tilattaessa voit olla varma, että saat sellaiset vaatteet, kun olet tilannut ja juuri silloin kuin niitä tarvitset.   
 

Mistä vastuullinen työvaate koostuu? 

Kuten aiemmin on tullut ilmi, vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys pitävät sisällään lukuisia asioita vaatealalla. Tässä esimerkkejä siitä, mitä kaikkea on hyvä huomioida, kun puhutaan vastuullisesta työvaatteesta.  

  • Kestävät materiaalit: Laadukkaista materiaaleista valmistettu vaate palvelee pitkään eikä uutta tarvitse ostaa heti.  
  • Osta mitä tarvitset: Ei isoja massatilauksia, ei turhaa varastoa, ei virhekokoja. 
  • Huomioi tuotanto: Varmista, että vaatteiden tuotannossa työntekijöillä on hyvät työolot, ja että he saavat tehdystä työstä kunnon palkan. 
  • Vaatteen matkalla on väliä: Lentorahdit tuottavat hiilidioksidipäästöjä ja laivarahdilla toimitetut tuotteet sisältävät homeen- ja tuholaisten-torjunta-aineita, jotka jäävät pesussa meidän jäteveteemme.  Suosi siis kotimaista lähituotantoa! 
  • Vaate vaikuttaa työntekijän hyvinvointiin: Laadukkailla, vastuullisesti valmistetuilla vaatteilla edistetään työturvallisuutta ja hyvinvointia. Moni ala kärsii tällä hetkellä työvoimapulasta, taitavat työntekijät ansaitsevat laadukkaat työasut. 
  • Ei mitään ylimääräistä: Hävikin vähentäminen ei ole pelkästään kangashävikin vähentämistä tuotannossa, vaan myös vaatteiden määrän vähentämistä. 

E. LAIHO Oy on perheyritys, joka on valmistanut kotimaisia hyvän olon työvaatteita jo vuodesta 1954. Työvaatteet valmistetaan Lohjan tehtaalla korkealaatuisista kankaista ja materiaaleista. Palvelemme kaiken kokoisia (ihmisiä,) yrityksiä ja brändejä, pesuloita sekä kuntien ja kaupunkien työntekijöitä.

Made in Lohja est. 1954 - Onnellisten ompelijoiden tekemät hyvän olon työvaatteet

Ystävällisyys

Uskomme, että kaikki hyvä liiketoiminta perustuu ihmisten väliseen ystävällisyyteen. Myös hyvin valmistettu työvaate on ystävällinen ympäristölleen ja käyttäjälleen.

Välittäminen

Tarjoamme asiakkaillemme laadukkaat, hyvistä raaka-aineista valmistetut työvaatteet, sillä välitämme heistä aidosti.

Mukavuus

Meille on tärkeää, että työvaate tuo kantajalleen ryhdikkään olon ja hyvän mielen. On ihanaa, kun työvaate näyttää ja tuntuu mukavalta!

Ammattiylpeys

Ammattiylpeys on meille arvokas asia, jota kannamme mukana kaikessa toiminnassamme. Teemme hyvää työtä suurella sydämellä jatkuvasti kehittyen.

Asiakaspalvelu

+358 19 32 991

Tuotanto

Tekninen päällikkö
Jouni Kesälä
puh. +358 40 529 2382

Osoite

E. LAIHO Oy
Veijolankatu 45
08150 Lohja, Suomi

Sähköposti

etunimi.sukunimi@elaiho.fi

Tietosuojaseloste

Tietosuoja ja evästeet

Myynti ja markkinointi

Markkinointipäällikkö
Jaana Nurminen
puh. +358 50 593 0763

Myynti
Ninni Enroth myynti@elaiho.fi
puh. +358 44 726 8240

Myynti
Taina Pönkkä
puh. +358 19 32 991

Vastuullisuus- ja viestintäpäällikkö
Hanna Kallio
puh. +358 44 726 8260

Toimitusjohtaja
Liisa Laiho
puh. +358 400 506 238