avaa valikko

Kokemuksia

Lohjan kaupunki Ruoka- ja siivouspalvelut

Ateriapalveluiden vaatimukset työvaatteille ovat melkoiset. Kuumat astiat, kostea keittiö, erilaisissa lämpötiloissa kulkeminen sekä ruokasalin puolella esiintyminen kuuluvat toimenkuvaan. Hyvät työvaatteet ovat ennen kaikkea kätevät työssä ja kestävät pesukoneessa. Tyylin tulee ilahduttaa sekä omaa mieltä että salin puolella ruokailevaa. Useat työntekijät siirtyvät myös päivän aikana tehtävistä toiseen esimerkiksi ruoka- ja siivouspalveluiden välillä. Eri työrooleihin on oltava eri työvaatteet ihan jo pelkästään hygienia- ja käytännöllisyyssyistä.

Päivi Kyllönen Lohjan kaupungin lukion keittiössä siirtää ruokia uuniin. Uusi työasu on hänelle mieleinen. ”Mieleisiä ovat olleet kaikki edellisetkin Laihon työvaatteet. Ja jos jotain uudistustarvetta on keksitty, se on aina korjattu seuraaviin työasuihin.” Keittiössä on työvaatteilla suhteellisen lyhyt käyttöikä, pesua tarvitaan joka työvuoron jälkeen. ”Pestyhän näitä työvaatteita on ihan hurjia määriä, mutta ei me näitä olla pesemällä pilalle saatu.”

Vakituisen henkilökunnan määrä on keittiöissä yleensä vähäinen. Sijaisia ja väliaikaisia työntekijöitä on todella paljon. Kaupunki ei säästösyistä osta omia työasuja sijaisille tai muille väliaikaisille työntekijöille. ”Ei hätää, meillä on kaapit täynnä hyväkuntoisia Laihon työvaatteita edellisistä asukokonaisuuksista ja niillä vaatetamme hyvin kaikki sijaiset”, Päivi Kyllönen nauraa. Kaapista löytyy pinossa edellisen yli kymmenen vuoden vaatemallistoa. Vain osassa on haalistuneet värit kovasta käytöstä ja korkeasta pesutiheydestä huolimatta. Tyyliltään malliston vanhimmat osat eivät ole enää nykypäivää, mutta ovat muuten käyttökelpoisia.

Muuramen apteekki

Muuramen apteekin henkilöstö haluaa näyttää tyylikkäältä ja pukeutua vaatteisiin, jotka tuntuvat hyviltä päällä. Hyvä työvaate pukee ammattiin. Apteekkien tiloissa tulee olla selkeää se, kuka on henkilökuntaa ja perinteeseen kuuluu myös pukeutua ammatin mukaan. Työvaatteet voivat toki välillä myös iloitella, mutta apteekin hengen ja luotettavuuden tulee aina säilyä.

Muuramen apteekin apteekkari Maija Lampela kehuu Laihon työvaatteet kestäviksi ja tyylikkään näköisiksi. “Vaatteet ovat mukavat ja kätevät. Me tarvitaan aina paljon taskuja ja nyt niitä on!” Työnantajan näkökulmasta investointi hyviin työvaatteisiin on monella tapaa kannattava. ”Haluan viestiä, että välitämme henkilökunnastamme. Hyvät työvaatteet helpottavat työntekoa ja siisti, asianmukainen työasu kertoo myös meidän ammattitaidosta. Laihon kestävät, eettiset ja kotimaiset työasut ovat myös arvojemme mukaiset.”

Ystävällisyys

Uskomme, että kaikki hyvä liiketoiminta perustuu ihmisten väliseen kommunikaatioon ja ystävällisyyteen. Myös hyvät vaatteet ovat ihmisen kokoisia ja ystävällisiä: työntekijälle, ympäristölle, asiakkaille.

Välittäminen

Välitämme asiakkaistamme tarjoamalla heille ammattitaidolla tehdyt, sopivat ja laadukkaat vaatteet hyvistä raaka-aineista. Asiakkaat ovat meille hyviä ystäviä, joille toivomme ja teemme vain parasta.

Mukavuus

Meille on tärkeää, että työvaatteemme antavat ryhdin lisäksi mukavan olon ja hyvän mielen. Ihana olla, kun vaate näyttää ja tuntuu mukavalta.

Ammattiylpeys

Ammattiylpeys on tärkein arvomme. Teemme hyvää työtä. Laadukkaista raaka-aineista omilla käsillä, moderneilla laitteilla, suurella sydämellä jatkuvasti kehittyen ja kokeillen. Puemme vaatteillamme myös asiakkaamme ammattiylpeyteen.

Asiakaspalvelu

Taina Pönkkä
Vaihde +358 19 32 991

Tuotanto

Tuotantopäällikkö
Auli Kesälä
puh. +358 500 473 648

Tekninen päällikkö
Jouni Kesälä
puh. +358 40 529 2382

Osoite

E. Laiho Oy, Veijolankatu 45
08150 Lohja, Suomi

Sähköposti

etunimi.sukunimi@elaiho.fi

Myynti ja markkinointi

Etelä- ja Länsi-Suomi

Markkinointipäällikkö
Jaana Nurminen
+358 50 593 0763

Pohjanmaa

Avainasiakaspäällikkö
Satu Taponen
puh. +358 50 303 8028

Keski- ja Kaakkois-Suomi

Avainasiakaspäällikkö
Heli Vainiomäki
puh. +358 40 861 1648

Itä- ja Pohjois-Suomi

Avainasiakaspäällikkö
Tiia Casagrande
puh. +358 44 596 9409

Toimitusjohtaja
Liisa Laiho
puh. +358 400 506 238